Kryt, obal nebo pouzdro: Jak nejlépe ochráníte váš mobil | Picasee
Picasee

Kolikrát už vám spadl telefon na zem? Stačí jen chvilka nepozornosti a máte prasklý displej nebo čočku na foťáku. Omylem si do kapsy dáte k telefonu klíče a škaredá rýha je tu jakbysmet. Drahý telefon se škrábanci a pavoukem na displeji žádnou parádu neudělá. Nemluvě o zákonech schválnosti, kdy mobily rády padají tak hloupě, že si můžete rovnou koupit nový.

Přečtete si, jak nejlépe chránit jak svůj telefon, tak peněženku, a zbytečně nevyhazovat peníze za nákladné opravy. Zjistíte, jaké typy obalů na mobil existují, jaké jsou mezi nimi rozdíly, jaké mají jednotlivé typy výhody i nevýhody. Po přečtení našeho článku budete spolehlivě vědět, který typ ochrany je právě pro vás ten nejlepší.

Designový kryt na mobil Pink liquid

Chraňte svůj telefon stylově designovým krytem na mobil Pink liquid

Kryt na telefon kromě ochrany také podtrhne vaši osobnost

Vyberte si kvalitní kryt na mobil, který se stane také vkusným doplňkem a vaší vizitkou, která podtrhne vaši osobnost.

Nejlepší je pořídit si více obalů na mobil a ty střídat podle příležitosti:

  1. Navrhněte veselý kryt s fotkou vašich nejbližších pro volný čas, který vám bude dělat radost.
  2. Seriózní do práce a na důležité společenské události.
  3. Dle vašich koníčků - na kolo, na běhání, na motorku nebo například vodotěsný na potápění.

TIP: Vyberte si obal navržený našimi designéry nebo si navrhněte vlastní kryt.

Je lepší kryt na mobil, obal nebo pouzdro?

Žádný typ ochrany telefonu není jednoznačně nejlepší pro každého. Každý si musí najít ten svůj. Při výběru obalu na mobil obecně platí pravidlo, že čím větší ochrana, tím menší praktičnost. Poradíme vám, jak mezi praktičností a ochranou najít balanc.

Kdy si koupit kryt na mobil

Do telefonu jste investovali nemalé peníze. Nic nenaštve víc, než když si poničíte úplně nový telefon. Doporučujeme vám pořídit si kryt a ochranné sklo hned při koupi nového mobilu.

TIP: Vybavte svůj telefon kvalitním ochranným sklem na displej a čočku fotoaparátu.

Jako u všeho ostatního, používáním se i obal na mobil opotřebovává. Jeho životnost prodloužíte správnou péčí. Mezi kryt a mobil může vniknout prach a čas od času je tedy dobré jej vyčistit.

Základní rozlišení: pouzdro versus kryt na mobil

Pouzdro i kryt váš mobil chrání před poškozením, váš mobil zpevňuje a dělá stabilnějším. Pouzdro je obvykle lepší v ochraně, kryt co do praktičnosti. Níže zjistíte, jaké mají výhody a nevýhody, i co je zlatá střední cesta.

Kryt na mobil s designem Dark geometry

Kryt na mobil s designem Dark geometry váš telefon nejen spolehlivě ochrání, stane se také vaším designovým doplňkem.

Typy pouzder na mobil

Existují 2 základní typy pouzder na mobil: kapsové, do kterých telefon zasunete, a flipová pouzdra s otevíráním.

Kapsové pouzdro na mobil: výhody a nevýhody

Jak název napovídá, do kapsových pouzder mobil zasunete jako do kapsy, která má zavírání na magnet nebo suchý zip. Kapsové pouzdro je elegantní ochrana ze všech stran. Sehnat můžete jak velmi levnou variantu, tak v opravdu luxusní kožené provedení. Když máte mobil zavřený v kapsovém pouzdře, je chráněný velmi dobře.

Nevýhody kapsových pouzder na mobil

Hlavní nevýhoda kapsových pouzder spočívá v tom, že jej při každém použití musíte vytáhnout. Ať už chcete něco rychle vyfotit, podívat se na čas nebo přijmout hovor, vše je zdlouhavé. Telefon musíte mít mimo pouzdro také při nabíjení.

Jakmile mobil z kapsového pouzdra vytáhnete, je jako nahý. Pokud vám při používání například vypadne z ruky, neštěstí je na světě. Pokud se pro kapsové pouzdro i přes horší manipulaci rozhodnete, doporučujeme telefon vybavit tenkým silikonovým pouzdrem a ochranným sklem na displej pro chvíle, kdy máte mobil mimo pouzdro. Váš telefon tak bude opravdu dobře chráněný.

Navrhněte si originální kryt na mobil s vlastní fotkou

Navrhněte si originální kryt na mobil s vlastní fotkou a mějte své oblíbené okamžiky stále u sebe.

Další nevýhodou kapsových pouzder je jejich velikost. Kapsa mobil chrání dobře, do kapsy u kalhot se vám však pravděpodobně nevejde.

Flipová pouzdra s vertikálním a knížkovým otevíráním

Také flipová pouzdra s vertikálním i knížkovým otevíráním váš mobil dobře chrání. V tomto obalu je váš telefon pevně uchycen v tvrdé plastové vaničce nebo měkkém pružném obalu, přičemž přední strana je odklápěcí. Zavřená drží pomocí skrytého magnetu nebo poutka na magnet či suchý zips.

Obal bývá opatřen výřezem pro fotoaparát, sluchátka i nabíječku. Oproti kapsovým pouzdrům tedy mobil před použitím nemusíte úplně vytahovat, stačí jej otevřít podobně jako knížku. Některá flipová a knížková pouzdra jsou vybavená okénkem, takže i v zavřeném stavu jednoduše vidíte vaše zmeškané hovory, notifikace a čas.

Další výhodou flipových a knížkových obalů jsou kapsy na peníze a karty, díky kterým je můžete používat jako peněženku a mít vše na jednom místě.

Odklápěcí strana váš mobil chrání a při sledování videí funguje také jako praktický držák.

Kryt na mobil s designem Green Gold

Nástrahy na váš drahocenný telefon čekají na každém rohu. Spolehněte se na Kryt na mobil s designem Green Gold.

Nevýhody flipových pouzder

Kapsová pouzdra a flipová pouzdra mají několik společných nevýhod: váš telefon je sice dobře chráněn ze všech stran, při používání jej však pouzdro musíte otevírat. Nevýhodou je také velikost, kdy se vám mobil v pouzdře do každé kapsy pohodlně nevejde.

Mobil je ve flipovém a knížkovém pouzdře velmi dobře chráněn. Na úkor je větší velikost a trochu nešikovná manipulace s mobilem, když se chcete podívat na hodiny nebo přijmout hovor, protože obal musíte otevřít. Při používání se flipové pouzdro také hůř drží v ruce.

TIP: Stejně jako u kapsových pouzder doporučujeme přikoupit ochranné sklo na displej i čočku fotoaparátu.

Výhody měkkých silikonových krytů

Praktické měkké silikonové kryty jsou právem nejoblíbenější a nejrozšířenější ochrana telefonů proti pádům i poškrábání. Oproti pouzdrům máte mobil v silikonovém krytu jak skvěle chráněn, tak vždy připraven a před použitím nemusíte nic složitě otevírat ani mobil vytahovat. Hned víte, kdo vám volá nebo kolik je hodin. Také foťák máte stále v pohotovosti a žádný zajímavý snímek vám neuteče.

Kryt na mobil s designem Roses white

V krytu na mobil s designem Roses white se o svůj telefon bát nemusíte, spolehlivě ho chrání i před ostrými trny růží.

Telefon v silikonovém krytu dobře drží, neklouže a skvěle se vám bude držet také v ruce. Mobil má s krytem podobnou velikost jako bez něj a pohodlně se vám vejde do každé kapsy.

TIP: Vyberete si z našich designů silikonových krytů nebo si navrhněte vlastní obal na mobil.

Nevýhody silikonových krytů

Oproti kapsovým, flipovým a knížkovým pouzdrům měkký silikonový kryt mobil chrání trochu hůře. Kryt rozhodně doporučujeme kombinovat s ochranným sklem nebo fólií na displej, který je jinak zcela bez ochrany.

Zlatá střední cesta: kryt na mobil ULTIMATE CASE

Jednička mezi obaly na telefon je kryt na mobil ULTIMATE CASE z nerozbitného plexiskla s černým silikonovým obalem. V kombinaci s ochranným sklem v crash testech mobil ochránil před pádem z více než 5 metrů.

Kryt na mobil ULTIMATE CASE stejně jako pouzdro váš mobil chrání po celé šířce. Speciální kryt chrání také fotoaparát vašeho mobilního telefonu. Na rozdíl od kapsových a flipových pouzder však mobil z ULTIMATE CASE nemusíte mobil před každým použitím složitě vytahovat.

Navrhněte si kryt na mobil

Navrhněte si kryt na mobil ULTIMATE CASE s vaším vlastním obrázkem nebo oblíbenou fotkou. Chraňte svůj telefon originálně.

Nezapomeňte na ochranu displeje a fotoaparátu

Žádný kryt ani pouzdro váš mobil nedělá nerozbitným. Ať už si vyberete kryt nebo pouzdro, v obou případech doporučujeme telefon vybavit také ochranným sklem na displej a čočku fotoaparátu. A váš mobil bude chráněn dokonale.

Pokračujte na článek, ve kterém zjistíte, jak jednoduše navrhnout vlastní kryt na mobil.

Picasee ULTIMATE case

0

DAYS

0

HOURS

0

MINUTES

0

SECONDS

Ke každému ULTIMATE CASE
sklo ZDARMA!